Share |

Tavaralajikohtaiset ammattijärjestäjän palvelut

Elokuun Tilan palveluihin kuuluvat kotitalousasiakkaille tarkoitetut tavaralajikohtaiset palvelut eli inventaariot, joiden kesto on 3 tai 6 tuntia ja hinta sen mukaisesti 195 tai 345 euroa.

Palvelun kesto arvioidaan etukäteen ilmaisessa 20 minuutin puhelinkonsultaatiossa ja mahdollisen sähköpostitse toimitettavan valokuvamateriaalin perusteella.

Läpikäynnin kohteena voivat olla esimerkiksi askartelu- ja käsityötarvikkeet, astiat ja keittiövälineet, kirjat, kodintekstiilit, paperit, sisustusesineet, urheiluvälineet, työkalut, vaatteet tai paperiset / sähköiset valokuvat.

Tavaroiden läpikäynti, säilyttämispäätökset, kierrätys

Tavarainventaariossa käydään asiakkaan kanssa yhdessä läpi pelkästään kyseinen tavaralaji miettien samalla sekä toiminnallisuuden että esteettisyyden kannalta, mikä on säilyttämisen arvoista ja mikä joutaisi tarpeettomana kiertoon.

Kerron objektiivisen ammattilaisen näkemykseni siitä, mikä olisi säilytettäville tavaroille looginen ja mahdollisimman helppokäyttöinen säilytystapa ja / tai mahdollisimman esteettinen ja toimiva esillepano. Näiden toteutus kuitenkin jää inventaarioissa asiakkaan itsensä tehtäväksi.

Tarpeettomiksi todettujen tavaroiden kierrätys suunnitellaan asiakkaan toivomalla tavalla ja mahdollisuuksien mukaan myös toteutetaan saman tien. Elokuun Tila pyrkii verkostoitumaan mahdollisimman monipuolisesti esimerkiksi paikallisten, uudelleenkäyttöä edistävien pienyrittäjien kanssa, jotta tarpeettomat tavarat tai materiaalit saadaan haluttaessa kanavoitua myös paikallisten pienyritysten tuotantomateriaaliksi.

Huonekalujen, taulujen ja sisustusesineiden osalta palveluun kuuluu sisustuksen väri- ja tyylikonsultointi. Samalla kartoitetaan, tarvitsevatko säilytettäviksi tarkoitetut huonekalut kunnostusta tai tuunausta sekä missä ja miten sellainen mahdollisesti toteutettaisiin. Säilytyskalusteiden sisältöä ei tässä yhteydessä käydä läpi.

Väri- ja tyylikonsultointi kuuluu palveluun myös kodintekstiilien ja vaatteiden osalta. Paperi-inventaariossa puolestaan tietosuojaroskat tuhotaan saman tien asiakirjasilppurilla tai etsitään niille paikka, johon asiakas toimittaa ne myöhemmin tuhottaviksi (suuret määrät).

Tavaroiden myyntiin laittaminen, dokumentointi

Jos asiakas haluaa laittaa tarpeettomiksi todettuja tavaroita myyntiin vaikkapa jollekin nettikirpputorille, tavarat voidaan valokuvata inventaarion aikana. Inventaarion yhteydessä voidaan myös laatia työn alla olevasta tavaralajista kirjallinen ja valokuvin varustettu lista esimerkiksi kotivakuutuskäyttöön.

Kodin raivaajan ABC -vertaisryhmä

Facebookissa toimii suljettu ryhmä nimeltä Kodin raivaajan ABC, johon kuka tahansa Facebookin käyttäjä voi liittyä jäseneksi ja jossa käydyt keskustelut näkyvät vain ryhmän jäsenille. Vertaisryhmässä ei tavoitella minimalismia eikä tehdä keinotekoisia kappalemääräisiä poistoja, vaan edetään keskustelun kautta pienin askelin kohti roinatonta kotia ja toimivaa arkea. Ryhmässä käydään läpi mm. kodin erilaisia tavararyhmiä ja niihin liittyvää problematiikkaa.

Aloita varaamalla aika ilmaiseen puhelinkonsultaatioon

Varaa aika ilmaiseen 20 minuutin puhelinkonsultaatioon

Palveluhinnasto

Elokuun Tilan palveluiden varausehdot
Tutustu varausehtoihin huolellisesti ennen palvelun tilaamista!

Päivitetty 2.1.2018