Share |

Asunnon myynti ammattijärjestäjän avulla

Myytävän tai vuokrattavan asunnon stailaus

Stailaus tarkoittaa asunnon pintavikojen korjaamista, kalusteiden ja muiden tavaroiden uudelleenasettelua ja valikoivaa vähentämistä, verhojen ja muiden tekstiilien sekä valaistuksen suunnittelua, kaappien ja laatikostojen vetimien vaihtoa, viherkasvien hankintaa ja sijoittelua sekä muita pieniä kohennustöitä, jotka nostavat asunnon arvoa ostajan silmissä. Stailauksella voidaan nostaa asunnon myyntihintaa noin 10–20 %.

On tärkeää, että asunto on myyntiesittelyssä siisti ja tuoksuu raikkaalta. Ensivaikutelma muodostetaan jo eteisessä. Sen jälkeen ostajat kiinnittävät eniten huomiota keittiön ja kylpyhuoneen kuntoon sekä niiden toiminnallisuuteen.

Puhtailla ikkunoilla on yllättävänkin iso merkitys. Hyvä valaistus saa asunnon vaikuttamaan suuremmalta kuin se onkaan. Myös peilit luovat tilan tuntua. Avaran ja tilavan tuntuinen asunto on myyvä: ostajan omalle mielikuvitukselle jää tarpeeksi temmellyskenttää.

Myös piha-alue ja varastotilat kannattaa siistiä myyntikuntoon. Monet ostajat arvostavat hyviä säilytystiloja, joten järjestyksessä oleva varasto tekee usein vaikutuksen tilan tunnullaan.

Myyntistailaus esineitä valikoivasti vähentäen

Elokuun Tilassa asunnon myyntistailaus on ennen kaikkea esineiden määrän valikoivaa vähentämistä ja tilojen järjestämistä mahdollisimman toimiviksi. Rakenteisiin ei puututa. Pieneenkin asuntoon saadaan tilan tuntua ja selkeyttä onnistuneilla väri- ja materiaalivalinnoilla, irtaimiston hallitulla määrällä ja ulkonäöllä sekä järkeistämällä kalusteiden sijoittelua.

Elokuun Tilassa myös stailaaminen perustuu kestävän kehityksen periaatteille. Lähtökohtana on jo olemassa olevan irtaimiston hyödyntäminen; lähes poikkeuksetta vähennetään jo olemassa olevaa, ei hankita mitään lisää.

Toimivan arjen, järjestämisen ja sisustamisen ammattilaisena osaan arvioida ne kohdat, joita kannattaa korostaa tai vaihtoehtoisesti häivyttää stailaamalla.

Huomioin stailauksessa todennäköisimmän ostajakohderyhmän tarpeet. Käytän neutraaleja värejä ja luonnonmateriaaleja ja lisään tilan tuntua jättämällä riittävästi lattiatilaa tyhjäksi.

Aloita varaamalla aika ilmaiseen puhelinkonsultaatioon

Aloita varaamalla aika ilmaiseen 20 minuutin puhelinkonsultaatioon.

Palvelukokonaisuuden kesto on vähintään 6 h ja hinta alkaen 345 €.

Elokuun Tilan palveluiden varausehdot
Tutustu varausehtoihin huolellisesti ennen palvelun tilaamista!


Päivitetty 25.9.2019