Share |

Ikäihmisen koti toimivaksi ja turvalliseksi ammattijärjestäjän avulla

Vanhuuteen varautuminen jää useimmiten liian viime tippaan. Elokuun Tila voi auttaa ikäihmisen kodin järjestämisessä mahdollisimman toimivaksi ja turvalliseksi. Varmistamme huonekaluja sekä muuta irtaimistoa uudelleen sijoittelemalla ja karsimalla, että kotona on mahdollisimman helppoa ja turvallista liikkua myös esimerkiksi kyynärsauvojen, rollaattorin tai pyörätuolin kanssa. Järjestämme arjessa tarvittavat tavarat uudelleen sopivalle toimintakorkeudelle.

Iästä voi kuitenkin tulla suoranainen este entisessä asunnossa asumiselle. Liikkumista ja arjen toimintoja helpottavat apuvälineet eivät välttämättä sovellu käytettäviksi entisissä asuintiloissa, jolloin muutto esteettömämpään asuntoon on edessä.

Monelle käy myös esimerkiksi leskeytymisen myötä niin, että suuresta omakotitalo- tai rivitaloasunnosta jää aktiiviseen käyttöön vain pari huonetta kylpyhuoneen lisäksi, jolloin asumisesta muodostuu paitsi turhan työlästä, myös liian kallista käyttöneliöihin nähden. Tällöin on perusteltua vaihtaa koti pienempään - vaikkapa kerrostaloasuntoon hissillisessä, mahdollisimman esteettömässä ja palveluiden tuntumassa sijaitsevassa talossa.

Tulevaisuuden ennakoiminen ajoissa kannattaa

Asunnon vaihto samoin kuin irtaimiston läpikäyminen ja karsiminen kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun itselläkin on vielä voimia osallistua. Viimeiset vuodet työelämässä ovat hyvä hetki miettiä ja valmistella tulevaa. Kyseessä on yksi elämän suurista käännekohdista. Joskus myös keski-ikäisten lasten luokse, lapsenlapsilta tyhjentyneisiin huoneisiin muuttaminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Monien ihmisten kokemusten mukaan tavaroista ja niiden läpikäymisestä muodostuu muuton raskain vaihe. Tilavaan omakoti- tai rivitaloasuntoon kertyy helposti paljon ylimääräistäkin tavaraa, jota ei saada mahtumaan pieneen kerrostaloasuntoon. Tavaroiden läpikäyminen sekä tarpeettomien myyminen ja pois lahjoittaminen on valtava työ, jossa ulkopuolinen ammattilaisen apu voi olla kullan arvoista. Pienempään asuntoon kannattaa ottaa mukaan vain ehdottoman tarpeelliset ja ne kaikkein muistorikkaimmat tavarat.

Varsinainen muutto on syytä antaa muuttoliikkeen tehtäväksi. Palvelusopimuksesta riippuen muuttomiehet voivat irrottaa ja uudelleen asentaa esimerkiksi valaisimet ja pesukoneen.

Aloita varaamalla aika ilmaiseen puhelinkonsultaatioon

Varaa aika ilmaiseen 20 minuutin puhelinkonsultaatioon.

Palvelukokonaisuuden kesto on vähintään 6 h ja hinta alkaen 345 €.

Elokuun Tilan palveluiden varausehdot
Tutustu varausehtoihin huolellisesti ennen palvelun tilaamista!

Päivitetty 25.9.2019