Share |

elokuun_tila_logo_kuu.jpgYrityksen nimen tarina

Maaliskuussa 2011 olin kolmatta ja viimeistä kertaa vanhempainvapaalla. Lykkelin suloista kuopustamme vaunuissa märästä lumisateesta pöperöityneen Mannerheimintien vartta ja odotin valojen vaihtumista, jotta pääsisimme ylittämään Lönnrotinkadun.

Olin pitkän talven ja senhetkisen säätilan täydellisesti lannistama. Mietin lempikuukauttani ja kaikkea sitä, mitä se minulle edustaa – on aina edustanut. Iän ja viisauden karttumista. Uutta ryhtiä loman jälkeen. Uusia alkuja. Uusia haasteita. Lämpimiä ja tummia iltoja. Sadonkorjuukauden avausta. Kauniita värejä. Kuuman kesän rippeiden sekoittumista aavistukseen syyspäivien kuulaudesta.

Pam! "Yritykseni nimeksi tulee Elokuu." Saattaa jopa olla, että sanoin tuon ääneen, mutta todennäköisesti vain ajattelin äänekkäästi. Joka tapauksessa tuntui, että koko Helsinki kuuli päätökseni.

Viisi päivää sen jälkeen, kun olin parinkymmenen vuoden jahkailun jälkeen päättänyt ryhtyä yrittäjäksi Elokuu-nimiseen yritykseen, olin kirjoittanut auki yritysideani rungon. Pohdin kuumeisesti, kannattaisiko minun ryhtyä väsäämään oikein liiketoimintasuunnitelmaa vai onko koko juttu vain tolkuttoman epärealistista leijumista.

Erinäisten yllättävien elämänkäänteiden jälkeen sain vihdoin lokakuun lopulla lähetettyä rekisteröinti-ilmoituksen Patentti- ja rekisterihallitukseen, josta sain parin viikon päästä kehotuksen muuttaa ensimmäisen nimivaihtoehtoni Elokuu joksikin toiseksi, esimerkiksi Elokuun Tilaksi, jota olin ehdottanut vaihtoehdoksi. Verkkoon ja kivijalkaan joskus aikanaan sijoittuvalle myymälätoiminnalle kaavailemani aputoiminimi Wanhan Ajan Elokuu sen sijaan oli mennyt läpi.

Elokuu – mielentila. Elämisen tilaa. Tilaa elämiselle. Yksi Suomen ensimmäisistä koulutetun ammattijärjestäjän palveluita tarjonneista yrityksistä, Elokuun Tila, merkittiin kaupparekisteriin 16.11.2011.


Päivitetty 3.3.2019