Share |

Ammattijärjestäjä avuksesi vuosimaksulla

Elokuun Tilassa on perus- ja urakkatarjoushinnoittelun lisäksi käytössä 970 euron suuruinen vuosimaksu, jonka maksaneella on oikeus yhteensä 21 tuntiin koulutetun ammattijärjestäjän kotitalousvähennyskelpoisia palveluita yhden kalenterivuoden aikana maksusta lukien.

Vuosimaksua hyödynnettäessä palveluiden tuntihinnaksi jää 46,19 €, kun se normaalisti on 65 €.

Vuosimaksun maksanut asiakas voi valita palveluiden ajankohdat vuoden varrella oman tarpeensa mukaan, toki Elokuun Tilan yleisen ajanvaraustilanteen huomioiden. Myös yksittäisen palvelutilanteen keston voi valita kolmen ja kuuden tunnin väliltä kulloisenkin tilanteen ja käyttämättä olevan tuntimäärän mukaisesti.

Tuntuuko vuosimaksu kalliilta?

Jos vuosimaksu tuntuu kalliilta, sitä kannattaa verrata tavarapaljouden vuoksi käyttämättä jäävien asuinneliöiden tai vastaavasti vuokravaraston vuosikustannukseen.

Esimerkiksi 1,5-neliöisen vuokravaraston vuosikustannukseksi Helsingin Vallilassa näyttää tällä hetkellä tulevan reilut 900 euroa. Varastoon mahtuu kyseisen yrittäjän mukaan 20-30 muuttolaatikkoa tai noin 660 A4-kokoista mappia. Kaksi kertaa isomman varaston vuosikustannus onkin sitten jo reilut 1200 euroa. Ja summathan lankeavat maksettavaksi vuodesta toiseen, jos varastoituja tavaroita ei käydä läpi ja vähennetä!

Vapaarahoitteisten asuntojen keskimääräinen neliövuokra pääkaupunkiseudulla oli 16,8 euroa vuonna 2014, ja vuokrathan ovat sen jälkeen jatkaneet nousuaan. Jos siis pääkaupunkisudulla sijaitsevassa vuokra-asunnossa on yksi noin 10-neliöinen huone täynnä tavaraa ja siten poissa asumiskäytöstä, sen vuosikustannus on yli 2000 euroa.

Vuoden 2018 lopulla vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta Helsingissä oli 4933 euroa, pääkaupunkiseudulla 4287 euroa ja muualla Suomessa 1898 euroa. Etenkin helsinkiläisissä omistusasunnoissa arkea haittaava tavarapaljous käy siis melkoisen kalliiksi - varsinkin siinä tapauksessa, jos myyntiin aiottua asuntoa ei tavarapaljouden vuoksi saada myyntiin vuosikausiin.

Mielessä kannattaa pitää myös, että raivausprojektin tarkoitus on helpottaa elämää, ja nimenomaan koko loppuelämää. Kun vuosimaksun, tai ylipäätään koulutetun ammattijärjestäjän palveluiden hinnan, jakaa odotettavissa olevilla elinvuosilla, satsaus omaan ja perheenjäsenten arkiseen hyvinvointiin on varsin kohtuullinen.


Päivitetty 4.9.2019