Share |

Kotitalousvähennys ammattijärjestäjän palveluista

Kotitalousvähennys

Tiedustele mahdollisuutta hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessasi! Mahdollisuus riippuu tilaamasi palvelukokonaisuuden sisällöstä ja toteutustavasta. Ohjauspalveluista tai pelkästä suunnittelukäynnistä ei ole mahdollista tehdä verotuksessa kotitalousvähennystä.

Elokuun Tila on merkitty ennakkoperintärekisteriin, joten kotitaloudet voivat tehdä Elokuun Tilalta ostamastaan ammattijärjestäjän palvelusta kotitalousvähennyksen. Vuonna 2019 kotitalousvähennyksenä voi vähentää 50 prosenttia yrittäjälle maksetusta arvonlisäverollisesta työkorvauksesta.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2019 on 2 400 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus. Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saa, jos vuonna 2019 yritykseltä ostetuissa palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa.

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2019 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kuin he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Verohallinnon tietoa kotitalousvähennyksestä

Verohallinnon lista kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä

Maksutavat

Elokuun Tilan palvelut voi maksaa palvelun yhteydessä pankki- tai luottokortilla (Visa, Master Card, Maestro, JCB, American Express) tai laskulla, jolloin maksuaikaa on 14 päivää.

Pankki- tai luottokortilla maksettaessa kuitti lähetetään asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Myös MobilePay- tai käteismaksu käyvät tarvittaessa.

Isompien urakoiden yhteydessä voidaan neuvotella osamaksun mahdollisuudesta.

Päivitetty 4.9.2019