Share |

Kotitalousvähennys ammattijärjestäjän palveluista

Kotitalousvähennys

Tiedustele mahdollisuutta hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessasi! Mahdollisuus riippuu tilaamasi palvelukokonaisuuden sisällöstä ja toteutustavasta. Ohjauspalveluista tai pelkästä suunnittelukäynnistä ei ole mahdollista tehdä verotuksessa kotitalousvähennystä.

Elokuun Tila on merkitty ennakkoperintärekisteriin, joten kotitaloudet voivat tehdä Elokuun Tilalta ostamastaan ammattijärjestäjän palvelusta kotitalousvähennyksen. Vuonna 2020 kotitalousvähennyksenä voi vähentää 40 prosenttia yrittäjälle maksetusta arvonlisäverollisesta työkorvauksesta.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

  • omassa kodissa
  • vapaa-ajan asunnossa
  • vanhempien tai isovanhempien kodissa.

Asuntoa ei tarvitse omistaa, asuminen tai oma käyttö riittää.

Myös kuolinpesä voi saada kotitalousvähennyksen, mutta ainoastaan vainajan kuolinvuodelta.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2020 on 2 250 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus. Maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saa, jos vuonna 2020 yritykseltä ostetuissa palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa.

Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. Jos vähennykseksi vaadittu määrä ylittää maksimin, viranomainen vähentää vähentämättä jääneen määrän toisen puolison veroista automaattisesti. Puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennykset. Jos veroja on vain toisella, vähennys voidaan tehdä sen veroista, jolla niitä on.

Verohallinnon tietoa kotitalousvähennyksestä

Verohallinnon lista kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä

Maksutavat

Elokuun Tilan palvelut voi maksaa palvelun yhteydessä pankki- tai luottokortilla (Visa, Master Card, Maestro, JCB, American Express) tai laskulla, jolloin maksuaikaa on 14 päivää.

Pankki- tai luottokortilla maksettaessa kuitti lähetetään asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Myös MobilePay- tai käteismaksu käyvät tarvittaessa.

Isompien urakoiden yhteydessä voidaan neuvotella osamaksun mahdollisuudesta.

Päivitetty 2.1.2020